Fórum


Založ nové téma!

Papež František

Přijde mi, že papež František dává facku konzervativním katolíkům, kteří si nenechají vzít své hodnoty. Naopak najíždí na nový mainstreemový proud viz. brána milosrdenství. Proto navrhuji konzervativním katolkům nejpříhonější alternativu. Dejte se k nám!! www.starokatolici.cz/

zachar vloženo: 20/12/2015 napiš kometář komentáře (1) Jak to hodnotíš? 76 88

NELZE VKLÁDAT REAKCE DO PŘÍSPĚVKŮ

Nejde reagovat

pokus vloženo: 02/12/2015 napiš kometář komentáře (4) Jak to hodnotíš? 76 88

SALESIÁNSKÝ PLES V PRAZE s nezadanými

KDY:20.11. 2015 KDE: KD Ládví. „ŽLUTÝ DEŠTNÍK V PRAZE" TĚ ZVE NA AKCI PRO NEZADANÉ křesťany a pro ty, co hledají Pravdu, ve věku 26 - 40 let. Dámy a pánové! Vydejme se společně zažít pestrý večer provázený hudbou, tancem, "ftipkováním" s báječnými lidmi v elegantní atmosféře! Více info na e- mailu:zlutydestnikvpraze@centrum.cz. Akce plánuje být genderově vyvážená, proto prosím o včasné prihlašení. Na báječnou akci a nevšední setkání se těší za Žlutý deštník v Praze

AkceZlutyDestnikVPraze vloženo: 11/11/2015 napiš kometář komentáře (0) Jak to hodnotíš? 76 88

Satan a jeho férovost

Zaujalo mě, jak nejenže křesťané vše svádí na Satana, ale navíc jej mají za nejvyčůranějšího "tvora", na jehož svody musejí doplácet. Ráda bych napsala svůj pohled na věc, pokusila se více rozebrat, jak to vidím já. Je těžké se shodnout už jen na tom, co si kdo pod tím slovem představujeme, ale zkusme se nyní od toho oprostit, počítejme s tím, že je tu zkrátka jakýsi element, který nás táhne na tu opačnou stranu, tedy od zdroje a s tím i od osobního Boha, ať už si jej kdo představujeme jakkoli. Jak se chová a jak na nás působí a nakolik jsme sami zodpovědní? Dle mě - zodpovědní jsme vždy! Jsme to vždy my, kdo se rozhodneme konat či nekonat. Ale míra této naší zodpovědnosti a s tím související míra "hříchu" a následného "postihu" za něj, ta se diametrálně liší, v závislosti na úrovni našeho vědomí. Tedy, jako vždy, čím více jsme si něčeho vědomi, tím větší zodpovědnost neseme. Vezměme si např. takového zašlápnutého broučka. Možná jsme si ho vůbec nevšimli, byl v trávě a my jí jen prošli, ani netušíme, že jsme ho zašlápli. Možná jsme ho zašlápli záměrně, s vědomím, že je to škůdce a my tak chráníme svoje plodiny. A možná jsme taky nic nechránili a náramně si užili tu moc, když jsme jej mohli rozšlápnout. Snad netřeba vysvětlovat, jak se tyto případy liší a že si stejný karmický zápis jen těžko odnesou. Dá se tedy očekávat, že je-li cílem Satana táhnout nás od Boha pryč, bude se muset hodně ohánět v případě víceméně nevědomého konání, ale mnohem lákavějším soustem pro něj bude právě konání vědomé. Čím vědomější, tím lépe. Pointa toho všeho je, že kde jsme vědomější my, tam je vědomější i on, protože jsme oba blíže zdroji, oba blíže Bohu. A protože jsme blíže zdroji a jsme vědomější, jsme zákonitě i rovnější, a to oba. Oba jsme více na světle a oba více vidíme. (Vycházím tu opět z toho, že dostáváme právě takové zkoušky, jaké máme, které nám přicházejí na míru, dle naše aktuálního "levelu". Tudíž, s daným levelem vyfasujeme i příšlušného Satánka.) Takže co se oněch svodů týče, kdy nás může někdo k něčemu svádět? Když víme, že nás svádí, když cítíme, že nás pokouší k něčemu, co není tak úplně dobré. Kdy na to můžeme více doplatit? Když je to fakt hodně nedobré, tedy když naše konání či nekonání bude maximálně vědomé. A kdy bude maximálně vědomé v případě onoho pokoušení? Když s nama bude onen Satan jednat narovinu. Čím rovnější Satan, tím zrádnější situace. Čím křivější Satan, tím menší přečin. Tzn. že v závislosti natom, jak blízko Bohu jsme, získáváme i odlišné zkušenosti s opačnou stranou a čím blíže k Bohu přicházíme, měli bychom se setkávat se Satanem rovnějším a rovnějším, i on by se měl více a více Bohu blížit, jen s tím rozdílem, že nás touží vést opačným směrem.

TinaTina vloženo: 11/03/2015 napiš kometář komentáře (13) Jak to hodnotíš? 76 88

Proč mi nejde upravit profil ? :)

Proč mi nejde upravit profil ? :)

sparow vloženo: 22/01/2016 napiš kometář komentáře (1) Jak to hodnotíš? 76 88

Preferujete tzv. domácí školku a školu, křesťanskou školu nebo klasickou školku a školu pro své děti?

Možná na tuto otázku pro většinu z nás je čas :) Ale je dobré mít i tuto otázku do budoucna ujasněnou. Takže jaké jsou Vaše názory? Sem s nimi :)

plamineknadejenevyhasina vloženo: 19/10/2014 napiš kometář komentáře (5) Jak to hodnotíš? 76 88

Proč se znovuzrozený člověk, tedy Kristovec=Křesťan, nemůže spojit s Vatikánem a tedy i s lidmi, kteří ospravedlňují a zastávají jeho učení?

Komu, jakýkoliv biblický důvod přijde na mysl, ať to vloží zde. Prosím katolíky, aby to nebrali útočně. Není to vymezení vůči lidem, ale vůči systému, vůči učení, které katolicismus zastává. Jedná se mi o to, abychom zde ukázali, v čem všem je učení katolické v rozporu s Božím Slovem, a proč tedy nechceme jako služebníci pravého, neviditelného Boha mít s ním, co dočinění, a proč se tedy vůči němu musíme jasně vymezit.

pokus vloženo: 29/03/2015 napiš kometář komentáře (130) Jak to hodnotíš? 76 88

Nosenie pasu cudnosti

Co si myslite o noseni pasu cudnosti ako prevencii, cistoty a hrienych myslienok? Ja ho nosim uz od 16. roku a velmi mi pomaha odolat

Jaro89 vloženo: 05/12/2014 napiš kometář komentáře (3) Jak to hodnotíš? 76 88

Ekumena v bibli....

efezkým 1- 7 V něm jsme vykoupeni jeho krví a naše hříchy jsou nám odpuštěny pro přebohatou milost, 8 kterou nás zahrnul ve vší moudrosti a prozíravosti, 9 když nám dal poznat tajemství svého záměru, svého milostivého rozhodnutí, jímž si předsevzal, 10 že podle svého plánu, až se naplní čas, přivede všechno na nebi i na zemi k jednotě v Kristu.

Zalmik vloženo: 19/11/2014 napiš kometář komentáře (7) Jak to hodnotíš? 76 88

Chodíte nazí ???

Delší dobu se zabývám otázkou Boží zbroje a jejími různými výklady......jaký máte postoj a jak si vedete v každodenním nošení této zbroje? nebo opravdu chodíte nazí do boje??? já pevně doufám ,že nene.

Zalmik vloženo: 18/11/2014 napiš kometář komentáře (9) Jak to hodnotíš? 76 88

Tradiční křesťanská rodina

Existují ještě dnes ženy, které touží po tradičním manželství, kde muž je hlavou rodiny a žena srdcem rodiny?

caputetdominus vloženo: 09/11/2014 napiš kometář komentáře (48) Jak to hodnotíš? 76 88

Gender ideologie

Co si myslíte o globální sexuální revoluci? Četl někdo tuto knihu? http://fatym.com/view.php?nazevclanku=g-kuby-globalni-sexualni-revoluce-ztrata-svobody-ve-jmenu-svobody-nova-kniha-a-vystoupeni-na-slovensku&cisloclanku=2013100087 Víte co se děje v západním světě?

mirushak vloženo: 07/12/2014 napiš kometář komentáře (83) Jak to hodnotíš? 76 88

Duchovni dary dnes?

Budu stručný: Domníváte se, že duchovní dary jako mluvení jazyků (glossa), uzdravování, vyhánění démonů, proroctví byly aktivní jen pro dobu apoštolů a nebo jsou dostupné i dnes? Já se domníval, že jsou dostupné i dnes, pro každého, kdo je znovuzrozen z Ducha svatého. Považoval jsem to za něco obvyklého, ale zjistil jsem, že většina křesťanů se na to dívá jinak... Na youtube a po internetu je nesčetné množství videí nebo článků o těchto projevech. Dokonce znám člověka, co měl vizi, která ho dovedla od ateismu k Ježíši Kristu, takže jaký je váš názor? A samozřejmě vím, že nejdůležitější je láska. Ale přesto...

renton14 vloženo: 25/10/2014 napiš kometář komentáře (40) Jak to hodnotíš? 76 88

Vánoce:)

Napište mi sem lidičky různých denominací, jak vy trávíte Vánoce... :) P.S.: a nechci tu číst dohady mezi katolíky a protestanty atd.. Zajímá mne jen jak kdo prožívá tyto svátky.. My máme klasiku, kuřecí vývar, salát, řízky ( syn mi rybu nejí) :) Taky máme stromek, dárky, napečený cukroví..:)

Magnolie vloženo: 24/12/2014 napiš kometář komentáře (5) Jak to hodnotíš? 76 88

CO JE TO EVANGELIUM?

Jelikož již delší dobu lze vidět, že i v tzv. evangelijním křesťanstvu často i spasení věřící neznají přesně ryzí evangelium Boží milosti, tak bych byl rád, kdybychom tu přednesli podle Bible, co to evangelium je, co tato radostná zpráva znamená pro hříšného člověka. Samozřejmě s tímto souvisí i jistota spasení. Často se mylně v dnešní době hlásá evangelium království /Mk1:14/, které bylo omezené výhradně na Izrael, nikoli na celý svět,oproti evangeliu Boží milosti. To bylo hlásáno výhradně v Izraeli jak Janem Křtitelem, samotným Kristem tak i jeho učedníky, až do Jeho zavržení a ukřižování. Toto evangelium nemám na mysli. Mám na mysli evangelium Boží milosti /Sk20:24/, kterého se stal apoštol Pavel služebníkem/Ef3:7/, a kterým se nyní přivádí až do konce období Církve všichni ze všech národů světa, kteří mu uvěřili, k životu věčnému a stávají se údy Těla =Církve/1K15:1-2, Ef1:13, Ef 3:6/

pokus vloženo: 18/10/2014 napiš kometář komentáře (22) Jak to hodnotíš? 76 88