Opětovný sňatek
Jaký je váš názor, když jeden a nebo oba partneři jsou rozvedení? Přesněji, rozvedení a jejich bývalý partner je stále naživu? Asi víte, kam mířím. Vím, jaká je praxe mimo katolickou církev, zajímá mě ale, jak to vidíte z pohledu Bible. Ta jistě rozchod umožňuje, jenže je tam zmiňované, že dotyčný či dotyčná pak má zůstat sám/a. Ač se jinde vyjadřuji docela jasně a mám vyhraněné názory v řadě věcí, tak zde se spíše ptám.
Kristiane, díky za navození tématu.. Mne by třeba zajímalo jak je to u nás rozvedených.. Rozvedená jsem dlouho a mezi tím jsem uvěřila, obrátila se a nechala se pokřtít.. žiju podle písma ( snažím se sebevíc ), jak to pak je, když si hledám novou známost? Mohu i s nevěřícím? nebo jen čistě dle své denominace? ...
32Já však vám pravím, že každý, kdo propouští svou manželku, mimo případ smilstva, uvádí ji do cizoložství; a kdo by se s propuštěnou oženil, cizoloží." Máme také ještě Ducha svatého a ten dává moudrost (List Jakubův 1:5 ,,Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha, který dává všem bez výhrad a bez výčitek, a bude mu dána." a uvádí nás do veškeré pravdy (Jan 16:13)
1. Bůh není kniha.
2. A je moc důležité, co si kdo prožil nebo neprožil, jak co vidí, jak se mu co zdá, protože právě to je o člověku, o něm samém. Lidé pokládají dotazy, chtějí-li znát pohled ostatních. Sami si pak s ním naloží, dle svého, ale právě pohled druhých je to, co je zajímá a proto se ptají..
Ježíš jim odpověděl: „Amen, amen, říkám vám, že každý, kdo hřeší, je otrokem hříchu. A otrok nezůstává v domě navždy, navždy zůstává syn. Když vás Syn vysvobodí, budete opravdu svobodní. Jan 8:31-36