Dodržování písma Božího....
Všichni víme, že je 21 století :))) Vrtá mi hlavou a i je to tím, že se etkávám s věřícími lidmi různých denominací, zda jsou schopni vůbec dodržet písmo Boží.. Myslím tím nejen desatero, to by měl být základ, ale hlavně slib čistoty, tudíž nemít předmanželský sex... Kdo z vás zná partnery a menžele, kteří i v dnešní době dokáží toto dordžet? Nebo je pro každého věřícího jednodušší se pokud možno co nejrychleji vzít aby pak mohli spolu mít sex? Pak ejhle a nemáme si téměř co říct, protože mi sice v posteli sedíš, ale jinak to pokulhává?.. Co vy na to tady...? :))
Sírachovec 23:17 Duše rozpálená vášní je jako hořící oheň, nezhasne, dokud jím není pohlcena. Člověk, který smilní proti vlastnímu tělu, nepřestane, dokud ho oheň nestráví. Smilníkovi je každý chléb příjemný, nepoleví, dokud nezemře.........................................................................................Smilstvo, jak jistě víš je jakýkoliv pohlavní styk, který je mimo manželství, takže i na psí knížku mezi nesezdanými partnery, ............. Nějak se s tím pereš kolegyně, to není moc dobrý............. v bibli je děvky a celníci vás budou předcházet do Božího království....znamená to, lidi kteří uznali hřích a obrátili se a mohli zhřešit opravdu drsně, ale za upřímnost a lásku k Ježíši a odvrácení se od hříchu, nás budou do Božího království předcházet........ upřímnost pokora láska.... vyznávat a vyznávat hříchy, takový nevyznaný těžák je pak jak šutr ve svědomí, je dobré najít fajn kněze v našem případě a vyznat to, třeba i v životní zpovědi= třeba x zpovědí bylo neplatných, když člověk nevyzná těžký hřích a nelituje ho.......katastrofa by bylo v takovém stavu zemřít,...doporučuju tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=SIQe6DQwilI čas cca 14 minut a dál, se mnou to dost hnulo a šel jsem tryskem na životní zpověď, vyznat úplně všechno na co jsem si vzpomněl....silné video. A pak počíst něco se zjevení Faustyně, že Ježíš je vždy otevřený na odpuštění, dokonce se těší až ten člověk co něco podělal příjde k němu...Pán s tebou
Na pojem smilstvo je 15 citací, na varianty pak další......
Myslím že na tom,že sexuální život mimo manželství je hřích, se shodnu i se skutečnými znovuzrozenými protestanty............Ti co se ještě ne znovuzrodili, nebo neobrátili z tím budou mít problém.....a musí ty citáty samozřejmě pracně vyvracet, nebo ignorovat
Zajímalo mne pouze jediné.. Ano jde to.. setkal/a jsem se s tím.. :)))
2. Královská 9:22 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Když Jóram spatřil Jehúa, zeptal se ho: „Je vše v pořádku, Jehú?“ Jehú odpověděl: „Jakýpak pořádek, když trvá smilstvo tvé matky Jezábely a množství jejích čárů?“
Ezechiel 16:25 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Na každém rozcestí sis vybudovala své vyvýšené místo, a tak jsi zohavila svou krásu. Své nohy jsi roztahovala pro každého, kdo šel kolem, a tak jsi množila své smilstvo.
Ezechiel 16:26 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Smilnila jsi s Egypťany, se svými sousedy statného těla; tak jsi množila své smilstvo a urážela mne.
Ezechiel 16:29 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Rozmnožila jsi své smilstvo po zemi kenaanské i kaldejské a ani tak jsi neměla dost.
Ezechiel 23:11 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Její sestra Oholíba to viděla, jednala však ve své vášnivosti ještě hůř než ona a její smilnění bylo horší než smilstvo její sestry.
Ezechiel 23:27 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Tak od tebe odstraním tvou mrzkost a tvé smilstvo z egyptské země; už k nim nepozvedneš oči a na Egypt už nevzpomeneš.
Ezechiel 23:29 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Naloží s tebou nenávistně a vezmou ti všechno, cos vytěžila, a nechají tě nahou a obnaženou. A bude odkryto v celé nahotě tvé smilstvo, tvá mrzkost a tvé smilnění.
Ezechiel 43:9 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Nyní však vzdálí daleko ode mne své smilstvo i mrtvá těla svých králů a já budu navěky bydlet uprostřed nich.“
Ozeáš 4:14 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Ale nepotrestám za smilstvo jen vaše dcery, za cizoložství vaše snachy. Vždyť sami kněží se spolčují s nevěstkami, s kněžkami obětují! Je to lid nerozumný, padne.
Kniha moudrosti 14:26 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | osočování čestných, nevděk za dobrodiní, poskvrňování duší, pohlavní zvrácenost, rušení manželství, smilstvo a cizoložství.
Sírachovec 41:17 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Styďte se před otcem a matkou za smilstvo, před knížetem nebo velmožem za lež,
Matouš 19:9 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Pravím vám, kdo propustí svou manželku z jiného důvodu než pro smilstvo a vezme si jinou, cizoloží.“
1. Korintským 6:13 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo; Bůh však jednou učiní konec obojímu. Tělo však není pro smilstvo, nýbrž pro Pána, a Pán pro tělo.
Koloským 3:5 Zobrazit verš v kontextu celé kapitoly | Proto umrtvujte své pozemské sklony: smilstvo, necudnost, vášeň, zlou touhu a hrabivost, která je modloslužbou.