Bible a dinosauři
Buďte pozdraveni. Celý den hledám na internetu odpověď na jednu otázku, která mi byla dnes položena a stydím se za to, že jsem na ni nenalezla vhodnou odpověď. Prosím vás tedy o radu.
Jak si Bible vysvětluje nálezy kosterních pozůstatků dinosaurů, které jsou údajně prokazatelně vědecky starší, než kosterní pozůstatky prvních lidí? Tato otázka mi dnes opravdu byla položena. Je to vůbec možné? A je to opravdu vědecky podložené?
Všem mockrát děkuji za odpovědi.
Jak si Bible vysvětluje nálezy kosterních pozůstatků dinosaurů, které jsou údajně prokazatelně vědecky starší, než kosterní pozůstatky prvních lidí? Tato otázka mi dnes opravdu byla položena. Je to vůbec možné? A je to opravdu vědecky podložené?
Všem mockrát děkuji za odpovědi.
Jinak ještě doporučuji videa z toho samého seriálu How the world came to be (Jak vznikl svět) "Původ druhů" "Původ člověka" na další stránce "Původ vesmíru" "Původ života". Videa jsou starší, ale hodně vědecky zaměřená na blbosti Darwinovy přeměny druhu v jiný druh - dnešní Neodarwinismus s "vědeckou" omáčkou! Jinak podle všech archeologických nálezů plyne že člověk žil společně s dinosaury. Třeba vyobrazení dinosaurů na chrámu Angkor Vat myslím že v Kambodži, či tzv. Taylor trail - stopy dinosaura se stopami člověka v jedné goel. vrstvě. Nálezů je spousta akorát se moc nepublikují jelikož oficiálně nevyhovují evoluční teorii!
Nemáš se za co stydět, nemůžeš znát odpovědi na všechny otázky, to už bys tu dávno nebyla. Já naopak moc ráda slyším od druhého odpověď, že neví. Cením si jí mnohem víc než nějakého vykrucování a plácání o ničem.
S tímto tvrzením mohu plně souhlasit uvozkovka Troufám si říct, že Bible se zabývá hlubšíma a důležitějšíma věcma než stářím dinosaurů. Mimoto, není to faktická encyklopedie uvozovka. K tvé další větě uvozovka je psaná v jakýchsi šifrách či přirovnáních, nechává člověka přemýšlet nad tím, co se za tím kterým sdělením skutečně skrývá uvozovka musí jen napsat, že je to holý nesmyl! Bible mluví jasně a zřetelně a buď jí někdo věří a nebo nevěří nebo si k ní něco dalšího přidává tj. ji nevěří. NIC jiného nejde! Jinak tady nejde o to zda se Bible zabývá stářím dinosaurů či ne! Tady jde o to, že neodarwinistické nevědecké tlachaniny jsou přímo proti zvěsti Bible! Jestli je Bible pravdivá, tak musí platit to, že člověk žil paralelně s dinosaury a měly by být proto nějaké archeologické nálezy, což jsou a tudíž jak planeta Země, tak nejspíše celý vesmír budou staré několik desítek tísíců let a ne žádné miliony či úsměvné 4,5 mld a 14 mld. Takže tato věc úzce souvisí s autoritou Bible a je celkem tato otázka ohledně stáří dinosaurů na místě. Pokud by v ní (Bibli) byly napsány nějaké tlachaniny nebo by jen z ní vyplývaly, tak ji není možné brát vážně. Jenže Bible je Boží Slovo, a proto pro ni hovoří veškeré archeologické nálezy! Jinak píšu-li skutečné uvozovky, vypíše to text nečitelně, proto jsem napsal uvozovky slovem.
No, tak diskuse se odebrala trochu jinam, ale nevadí. Nevím, jak si to myslela, ale vyplývá mi z tvého vyjádření, že popíráš totální =celistvé vdechnutí Písem, tedy Bible. Máš pravdu, že Bibli napsali lidé, ale nemáš pravdu, že Bibli nenapsal Bůh. Tím vyjádřením, že Bible je Boží Slovem, nemyslím to, že ji nenapsali lidé, ale že tito lidé, kteří jí psali a v ní projevili své styly vyjadřování, byli unášeni Duchem Božím či Duchem Svatým tedy Bohem k tomu, aby daná slova zapsali! Proto se téměř u všech proroků objevuje uvozovka Tak praví Hospodin, Tak praví Panovník Hospodin, dostal jsem slovo Hospodinovo, v tom se mě zmocnil Duch uozovka. Tudíž pravým autorem po hlubším zamyšlení a jejím uvozovka pisatelem uvozovka je Bůh Abrahamův, Izákův a Jákobův, což je jeden a ten samý Bůh, nám nyní známý, jako Otec, Syn a Duch Svatý! To, že je Bible Božím Slovem, plyne ze samotné Bible a že ty si myslíš něco jiného, neznamená, že to tak není!! Plyne to z dokonalé provázanosti jak Starého tak i Nového zákona, kde pisatelé byli od sebe vzdálení cca až 2000 let, z její absolutní historické věrohodnosti a neomylnosti či z mravního vlivu na člověka závorka tím nemám na mysli tzv. všeobecně známé křesťanstvo, které je znemravnělé a nemá nic, co dočinění s pravým Bohem, i když se ústy k němu jakoby hlásí, ale vskutku spasené jedince skrze víru v Kristovu jednou provždy přinesenou oběť na kříži = Kristovce závorka. Není dílem člověčím, ale vskutku Božím! uvz Veškeré Písmo (celá Bible, má pozn.) je vdechnuté Bohem uvz (2. Tm 3:16) dále (2. Pt 1:19-21, Ga 1:11-12,) uvz Neustále děkujeme Bohu také proto, že jste přijali Boží slovo, které jste od nás slyšeli. Přijali jste je ne jako lidské slovo, alo jako to, čím skutečně je, totiž slovo Boží uvz (1.Te 2:13)
New také slibují úspěch v životě, štěstí, zdraví, tzv. lásku (supersláska ke všeu i ke zlu), ale kde se ty energie berou, jak se to ty lidi naučí s nimi zacházet, kde je asi původ toho všeho...
Je na tobe jestli chces opravdu prozkoumat svoje duchovní presvedcení a byt k nemu kriticka. A videt, ze to nemusi byt tak jak si myslis. A pokud jde o toleranci. Taky jsem to tak zil, promin, ale nechci byt k temto vecem tolerantní. V bibli se nepise o toleranci ke lzi ale meci...
A ty si myslíš, že je více pravd. Myslíš, že když někdo šel nakoupit, tak protože je více pravd byl zároven i v práci. Asi jsi to možná myslela, že si pravdu můžeme vykládat různě. Ale už i jenom výkladem něčeho, co je pravda můžeme lhát a komolit pravdu. Samozřejme lidé co nejsou křestany mě můžou něco dát, to jsem nikde netvrdil, že ne. Ale co se týká jejich duchovních mouder, at si je nechaj. A stím jestli si myslím že kniha je víc než já. Nevím co tím myslíš přesně. Ale jestli myslíš něco ve smyslu, že vědomí je bůh nebo tak něco, tak to stebou opravdu nesouhlasím. Myslím, že nebýt božího vdechnutí v nás, ducha svatého naší duše, jsme jen loutky tělesnejch, egoistickejch a společenskejch potřeb, ovládaný stereotypním myšlením. Nebýt naší duše a působení ducha svatého, naší svobodné vůle se rozhodnout, tak jsme jen zvířata ovládaná svými pudy, touhami a potřebami. A sem patří třeba i touha blýsknout se, touha po zajištění, no prostě diktát světa. Nepíše se nadarmo, že satan je bohem tohoto světa. Ta zkaženost už je skoro všude.
Samozřejmě máš právo věřit čemu chceš, to respuktuji. Bůh nám dal svobodu. Ale promin, budu hájit Bibli, Krista, Boha, křestanství, a pokud budeš psát jak píšeš budu ti stát v opozici! Není v tom nic osobního, ani tě neznám.
PS: One, ten pohyb na více místech zároveň jsem myslela pro fyzického pozemšťana. Abychom se zase špatně nepochopili, zbytečně. Že nanebevzatý Ježíš může být zároveň na třeba sto místech, o tom žádná.
Víš, bible je narozdíl od indických tzv. svatých písem napsaná jednodušeji, aby ta pravda byla zjevná. A ne jen pro vyvolené s tzv. duchovním vhledem. A o to přesně jde, o to že ta pravda je prostá i pro obyčejné lidi, v tom je také možná boží láska. on je bohem pro všechny, ne jen pro ty tzv. karmicky vyspělé. Aby si to špatně nepochopila nevěřím na karmu.
A že se bůh neukazuje. V každém z nás působí duch svatý. Mnoho lidí bylo znovuzrozeno a poznávají boha, mají s ním vztah. A, ta neměnost. Co chceš měnit na dokonalosti?
Pokud jde o hledání pravdy, v tom smyslu, jak to myslíš ty. Pokoušel jsem se o to asi rok. A myslím, že jsem našel, ale trochu tu jinou pravdu než jsem původně hledal a než ty hledáš. Našel jsem jí ve slově Božím. Ne v sobě, ale ve slově božím! Ne v meditaci, ne ve svém vědomí, ale v křestanství!
Ted se mnou nebudes souhlasit. Ale jak můžeme hledat pravdu, mnoha různými způsoby, když je ve slově Božím. Zkus si aspon pripustit tu ironii,že hledáš pravdu všude možně, ale jen ne tam kde je. Jak víš, že tam ta pravda není, když jí zatím hledáš? Není to pro to, že už jseš na vedená určitým směrem kde ta pravda má být? Nejdes potom jen za svojí představou pravdy, jak by měla asi vypadat ? Měla by jsi to, vědet sama nejlíp. Co ti řeknu, ze své zkušenosti, když takhle hledáme pravdu, at chceme nebo ne, utváříme si jí podle sebe. Jesi ne tak mi to vyargumentuj.
A ještě tohle. Když medituješ, co prožíváš. Nejsou to jen dobrý pocity, které označujeme superlativy?
Vidím, že mi téměř v ničem nerozumíš a ani se moc nedivím. Předně se musím obhájit. Znovu si přečti, co jsem Ti psal a trochu nad tím pouvažuj! Zaprvé já do nikoho tady nekopu a ani nikoho neurážím a předně ne do Tebe neboť jsi žena! Zadruhé já tvůj názor respektuji a ani nikoho neprovokuji. Klidně si svůj názor stále měj, ale pokud ho budeš tady prezentovat, budu na něj dle Bible reagovat. Žel pro Tebe možná bude trochu nepřÍjemné, neboť je Tvůj názor ve všem proti zvěsti Bible zvr a proto inspirovaný Satanem, neboť vše co je proti Bibli je jím inspirováno zvr, a proto musím dát jasně najevo, kam tvoje myšlenky směřují, neboť tvé názory jsou proti Bohu, který stvořil svět, člověka a celý vesmír a vše co v něm je. Já si nestojím za svým názorem na rozdíl od Tebe, ale za postojem Bible! Protože dáváš Bibli do jednoho šuplíku s ostatními knihami, jde vidět, že nemůžeš být spaseným jedincem v Kristu Ježíši! Nemůžeš s jistotou tvrdit, že jsi spasená, že máš věčný život, že jsi přešla ze smrti do života, protože nevěříš v Bibli, jako Boží Slovo. Nemůžeš věřit v Bibli zaspaným Kristovým slovům uvz kdo věří ve mne i kdyby zemřel bude žít uvz Jan 11:25 nebo slovům zapsaným inspirovaným pisatelem- vyslancem Ježíše Krista- Pavlem „uvz všichni zhřešili a chybí jim Boží sláva. Jsou však zdarma ospravedlňování jeho milostí, skrze vykoupení v Kristu Ježíši. Jeho určil Bůh za oběť smíření pro ty, kdo věří v jeho krev uvz Římanům 3:23-25 uvz A proto už není žádné odsouzení pro ty, kdo jsou v Kristu Ježíši zvr tedy Ti kdyo uvěří v Jeho dokonalou a dokonanou oběť na kříži, která dala provždy zadostiučinění Boží spravedlnosti; má pozn. zavr uvz Římanům 8:1, protože ji přece bereš JEN ZA KNIHU. Jelikož posuzuješ Bibli dle svých lidských hříšných názorů, nemůžeš v ní vidět Boží Slovo. Ty chceš snad rozdělit podle své nedokonalé mysli, co je v ní správné a co ne? Ty stojíš na lidských bájích a písku lidských smyšlenin a proto se nehodlám se s tebou tady bavit o takových věcech, které nejsou hodny Božího Slova. Kdyby ses ale chtěla cokoliv dozvědět, tak Ti rád na cokoliv odpovím!!! Zdůrazňuji, že nestojím a ani nebráním nějaký církevnický systém, ve kterých jsou po většinu přimíchané lidské prvky a smyšleniny, a které jsou více či méně odchýlené od zjevení zapsaného v Bibli, ale samotné Boží Slovo! Již jsem ti psal, že vykřičník dávám proto, abych zdůraznil danou věc, ne abych po Tobě křičel! Ale přeber si to, jak už sama budeš chtít Ty! Znovu ještě zdůrazňuji, že lidé, kteří zapsali Bibli, napsali, že oni si jí nevymysleli, ale zapsali to, co jim zjevil Bůh. Stejně tak, lidé co chodili s Kristem Ježím za doby Jeho života na Zemi zapsali, co viděli a slyšeli, nebo co jim zjevil ON sám ! Sám Bůh na Zemi, Ježíš Kristus, schválil veškerá Písma tehdy zapsaná zvr SZ zvr, a která zapsali fyzicky lidé! Uznal je proto, že ve skutečnosti byl jejich autorem ON sám, tedy Bůh od věků po věky! Proto to znovu ocituji Bibli, pokud sis nevšimla, že jsem jí citoval
1. Tesalonickým 2:13
Neustále děkujeme Bohu také proto, že jste přijali Boží slovo, které jste od nás slyšeli. Přijali jste je ne jako lidské slovo, ale jako to, čím skutečně je, totiž slovo Boží uvz
A další části Božího slova
Galastským 1:6-8
Žasnu, jak rychle se uchylujete od Toho, který vás povolal Kristovou milostí, k jinému evangeliu. Žádné jiné evangelium ale není; to se vás jen snaží zmást ti, kdo chtějí převrátit evangelium Kristovo. Kdyby vám kdokoli - ať už my sami nebo třeba anděl z nebe - kázal jiné evangelium než to, které jsme vám kázali, ať je proklet!
Galatským 1:9-12
Znovu opakuji, co jsme už řekli: Pokud vám někdo káže jiné evangelium než to, které jste přijali, ať je proklet! Chci si teď naklonit lidi, nebo Boha? Copak mi jde o lidskou přízeň? Kdybych se ještě snažil zalíbit lidem, nebyl bych Kristův služebník! Ujišťuji vás, bratři, že evangelium, které jsem kázal, není z člověka. Nemám je převzaté ani naučené od člověka, ale skrze zjevení Ježíše Krista.
Evangeliem je zde především myšleno kázaní o ospravedlnění před Bohem pro všechny lidi, tedy pro hříšníky, díky oběti Ježíše Krista na kříži! Tedy kázání té radostné zvěsti o tom, že v tomto věku nyní Bůh uvz ospravedlňuje bezbožného zvr hříšného; má pozn zvr uvz v kraličtině uvz který spravedlivého činí bezbožníka uvz Římanům 4:5 díky jednou přinesené oběti Ježíše Krista na kříži Židům 9:26,28 Židům 10:10,12,14. Na jiných místech Bible je tím myšleno celé kompletní zjevení dané Bohem a dokonalým člověkem Kristem Ježíšem jeho vyslancům = apoštolům!
VĚŘ ČI NEVĚŘ. NIC JINÉHO MEZI TÍM NEJDE! Pokuď si k Ní někdo něco bude přidávat nebo ubírat, tak prostě v ní NEVĚŘÍ. Pokud ji nevezmeš doslovně, pokud se jí nechopíš vírou, jako Božího Slova, pak je Ti všechno v ní zapsané k ničemu a nemůžeš být zachráněna od věčného zahynutí, protože uvz Máme-li v Kristu naději pouze pro tento život, jsme nejubožejší ze všech lidí.uvz uvz Jestliže mrtví nebudou vzkříšeni, pak: uvz Jezme a pijme, vždyť zítra zemřeme! uvz 1. Korintským 15:19,32. Jestli ti je tato radostná zvěst = EVANGELIUM zapsaná v Bibli o spasení hříšného člověka zvr všech lidí tedy i mně a Tebe zvr na hony vzdálená pak nechť Ti je, ale je to proto
1. Korintským 1:18-21
Ano, pro ty, kdo spějí k záhubě, je poselství kříže bláznovstvím, ale pro nás, kdo docházíme spásy, je to Boží moc. Je přece psáno:
Uvz Zahubím moudrost moudrých, zavrhnu rozum rozumných. uvz
Kde zůstal mudrc? Kde je učenec? Kde zůstal světový myslitel? Copak Bůh neobrátil moudrost světa v bláznovství? Bůh se ve své moudrosti nedal světu poznat jejich vlastní moudrostí. Namísto toho se Bohu zalíbilo, že spasí ty, kdo uvěří tomuto bláznivému kázání. Zvr tedy těm, kteří uvěří ve své odpuštění hříchů, díky Kristově přinesené oběti za hřích; má pozn zavr
2. Timoteovi 3:16
Veškeré Písmo je vdechnuté Bohem a je nanejvýš užitečné.
Měj se
myslím, že jestli se tu na něčem shodneme, a já v to věřím, bude to určitě to, že ta diskuse mimo, s Tebou samotnou a Tvým dotazem nemá vůbec co dělat. Buď v klidu, mělo se tak stát, ve Tvém tématu, nebo v jiném. A naopak, ještě jednou promiň, že se tak stalo právě v tom Tvém. Někteří z nás to chtěli smáznout, zatím jsme nebyli vyslyšeni..
Jinak dávám ještě zajímavé odkazy k tématu evoluce a stvořitele, bude-li mít někdo zájem tady první http://www.youtube.com/watch?v=U0u3-2CGOMQ tady druhý http://vimeo.com/53267234#at=0
No,tak zprvu bych si dovolil připojit taky do diskuze,ale nač taková vzájemná agrese zde,už mnoho lidí to tady řešilo jak jsem si všimnul v jiných tématech,že mnoho z vás jedná jako tehdejší dogmatici ve středověku plně s nimi souhlasím v některých směrech, nechteť je zobrazen můj příklad.
Musím se zastat uživatele Tina,protože kdysi v minulém čase jsem řešil podobné problémy a nejasnosti,ale teprve Duch svatý mi ukázal alespoň trochu kde je větší váha pravdy a kde zase ne a rozhodně nesouhlasím s přístupem uživatele DIKOBRAZ jak hned stroze zatracuje druhou osobu slovy:
Potom nikdy neuvěříš evangeliu a Ježíši Kristu a již teď jsi na cestě do věčného zatracení a odloučení od Boha.
Je vidět,že Boha vůbec neznáte když můžete hned vydávat soud na druhými, je to dost tvrdým způsobem vyjádřeno,Ježíš by přece takhle nejednal nikdy a nebyl by tvrdý na druhé ne ??? Vždy se snažil uvést vše na pravou míru a rozumě vše vysvětlit a rozhodně hned nikoho nezatracoval.Co jsem tím chtěl říct,že mnoho lidí nezná boha ani na 1% natož aby ještě za něj rozhodoval co udělá s dotyčnou osobou.Je to dost primitivní způsob a né moc inteligentní někoho hned odsuzovat do zatracení,což nevíte jestli se danný člověk v budoucím čase obrátí plně a přijme zcela jinou pravdu vdechnutou duchem svatým ? Nevidíte ani jeden do budoucnosti takže nikdy sám člověk za sebe nemůže tvrdit ano,hle vidím že tento bratr nebo sestra bude jistě "zatracen".Jak je psáno "nesud druhého,neboť jak soudiš druhého,tak i ty budeš souzen stejne".
Tato debata mi někdy připadá jak tak čtu jako Muslimská tvrdá a nelítostná komunita,pokud nebudeš dělat to a to tak ty ty ty.Buď zbičován a nebo ukamenován a nebo zastřelen.
Je to smutné vidět odsuzovaní druhých,když zde nikdo není dokonalý.A na závěr,nikdy bych si netroufl řikat slovo "nejsi vítána",to jest dost ubohé a primitivní neboť nevíš co jest v duši danného člověka.Někdy mi zdejší uživatelé připadají jako tehdejší farizejští zaslepenci držíc se jenom svého za každou cenu a a ni Krista nepřijali,když jim začal vyprávět boží slovo zcela jiným způsobem avšak pořád se shodovalo se smyslem který byl zapsán ve svitcích.Ale oni to stejně nepřijali protože se lišilo s tím co bylo zapsáno.Přece Bůh jako stvořitel má právo změnit i celou Bibli pokud by chtěl jestliže on ji zkrze Ducha svatéjo stvořil.Nemůže přece nikdo vynášet jasné rozhodnutí nad druhými,to už je pouze v rukou božích co bude s dannou duší a nebo jakou mírou a milostí jí bude odpuštěno.
Zde jsem si dovolil říct svůj názor jako mnoho ostatních protože k tomu zde slouží toto místo na vyjadřování svých názorů.
Jinak jak už jsem poznal,tak se toto místo zde začíná dělit na tábory plné kammených zapuštěnců a na neznalé které hledají pravdu.Připadá mi to jako když bažanti přijdou na vojnu a profesionálové s nimi začnou hned zametat jak s kusem hadru.Na takoví jednání jsem nikdy nebyl v životě zvyklí a řešil jsem to okamžitou a ještě tvrdší odvetou a to v jakém-koli směru ať se to týká mé práce a nebo života jako takového.
Takže byste se měli naučit respektovat milí zaltí jeden druhého a vyjít si vstříc a ne se posílat hned do zatracení a pohrdat jeden druhým a v konečném důsledku je zde místo pro nenávist,než pro lásku.
Ale co naplat jsem ve světě jenž patří Satanu a je jím plně ovládán,tak co jiného můžem čekat že ???
Bůh s vámi a hlavně s vaší trpělivostí a laskavostí kterou zde moc nevdím.
Ano,děkuji za replay:Ano bohužel jsou tady i okultisti a kdysi tady byli i SATANISTI myslím cca někdy v roce 2010 když jsem tady byl naposled na pokecu i nějací muslimové,ale to je jedno začíná to být směsice jak jsi řikal.
Tak ať se vám daří všem jakž takž v srdci s duchem svatým na cestě.
Další vytržení DIKOBRAZOVY věty z kontextu je jinak ještě napsáno k tomu, když DIKOBRAZ psal, že Tina není vítána. Vytrhl jsi to zase nepřesně z kontextu, jako by nevítal hledající lidi, což opět není pravdou, ale tvou tvrdou lží! Stačí si přečíst DIKOBRAZOVU odpověď cituji: UVZ Ty zde jen propaguješ své NewAge myšlenky a to se mi nelíbí. Už dávno ti měl někdo naznačit, že v křesťanské komunitě v případě ovlivňování druhých nejsi vítána, pokud nechceš přijmout jediné evangelium a Krista a zříci se svého newage…. Pokud jsi ochotna přehodnotit své názory a přesvědčení a hledáš Boha, tak potom ano, jsi tu vítána. Nechť každý sám posoudí ten rozdíl!!
A styl, kterým reaguješ na příspěvek Tondika se mi nelíbí, zamysli se nad sebou než vysypeš tolik písmenek.
Je legrační jak každej vdíme, co dělá ten druhej špatně že?
Ale to jsme byli fakt poněkud piclí :-)
obrazu Božího“. To však neznamená, že naše fyzická těla vypadají stejně (i když
Bůh na sebe může vzít jakoukoli podobu). Znamená to, že máme stejnou podstatu.
Skládáme se ze stejné látky. Jsme stejnou látkou ! Se stejnými vlastnostmi a
schopnostmi - včetně schopností tvořit fyzickou realitu z ničeho. Víš Ježíš učil přicházet k Bohu srdcem ne myslí.Dnes většina lidí hledá různé církve a výklady a různé knihy,ale zapomínají na své duchovní srdce.Boha nepoznáš racionálním myšlením. -- )) Poznáš, že jsi na cestě k Bohu, a poznáš, že jsi našel Boha, neboť uvidíš tyto náznaky a
tyto změny ve své duši:
1. Budeš milovat Boha z celého srdce, z celé mysli a z celého ducha. Nebudeš dávat
přednost
jinému Bohu. Nebudeš uctívat lidskou lásku ani úspěch ani peníze ani moc ani jejich
symboly. Odložíš to všechno, jako dítě odkládá hračky. Ne proto, že by byly špatné, ale
proto, že z nich vyrostlo.
A poznáš, že jsi na cestě k Bohu, protože:
2. Nebudeš užívat Boží jméno nadarmo. Ani ode mne nebudeš žádat nicotné věci.
Pochopíš moc slova a myšlenek a nebudeš vzývat Boha bezbožným způsobem.
Nebudeš užívat mé jméno nadarmo, protože nemůžeš. Neboť mé jméno - Velké „Já
jsem“ - se nikdy neužívá nadarmo (to jest bez výsledků). A až najdeš Boha, poznáš to.
A já ti dám tato další znamení:
3. Zasvětíš mi jeden den a budeš jej nazývat svátkem. To proto, abys nesetrvával ve
své iluzi, ale uvědomil si, čím jsi. A pak brzy začneš nazývat každý den svátkem a
budeš považovat každý okamžik za posvátný.
4. Budeš ctít svou matku a svého otce - a poznáš, že jsi Synem Božím, když budeš ctít
Božího Otce/Matku ve všem, co děláš a o čem přemýšlíš. A tak jako ctíš je, budeš ctít
všechny lidi.
5. Poznáš, že jsi našel Boha, až zjistíš, že nechceš vraždit (to jest úmyslně zabíjet).
Neboť až pochopíš, že v žádném případě nemůžeš ukončit ničí život (všechen život je
věčný), nebudeš chtít ukončit žádnou inkarnaci ani změnit jakoukoli životní energii,
pokud nemáš to nejposvátnější ospravedlnění. Tvá nová úcta k životu tě dovede k tomu,
že budeš ctít všechny životní formy - včetně rostlin a zvířat.
A tato další znamení ti pošlu, abys poznal, že jsi na správné cestě:
6. Neposkvrníš čistotu lásky nečestným a podvodným jednáním, neboť to je cizoložné.
Slibuji ti, že až najdeš Boha, nedopustíš se cizoložství.
7. Nebudeš si brát nic, co není tvé, nebudeš podvádět ani intrikovat ani škodit druhým,
abys něco získal, neboť to by znamenalo krást. Slibuji ti, že až najdeš Boha, nebudeš
krást.
Nebudeš...
8. Říkat věci, které nejsou pravdivé, a nebudeš křivě svědčit.
Nebudeš...
9. Toužit po manželce souseda, neboť proč bys ji chtěl, když víš, že všechny ostatní
jsou tvé manželky ?
10. Toužit po sousedově majetku, neboť proč bys chtěl sousedův majetek, když víš, že
všechno může být tvé a že všechen tvůj majetek patří světu ?
Až uvidíš tato znamení, poznáš, že jsi našel cestu k Bohu. Neboť slibuji, že nikdo z těch,
kdo skutečně hledají Boha, nebude dělat tyto věci. Bylo by nemožné pokračovat v
takovém chování.
To jsou vaše svobody, nikoli vaše omezení. To jsou mé závazky, nikoli má přikázání.
Neboť Bůh nepřikazuje těm, které stvořil - Bůh svým dětem pouze říká: tak poznáte, že
přicházíte domů.
Já jsem je světlo světa (8,12).
Já jsem je dveře (k ovcím) (10,7.9).
Já jsem je dobrý pastýř (10,11.14).
Já jsem je vzkříšení a život (11,25).
Já jsem je cesta, pravda a život (14,6).
Já jsem je (pravý) vinný kmen (15,1.5). Velice Vám doporučuju knížku ´´ MOC PŘÍTOMNÉHO OKAMŽIKU´´ od Eckharta Tolleho --- )) http://www.uloz.to/xmGpYos/eckhart-tolle-moc-pritomneho-okam...
Já jsem je světlo světa (8,12).
Já jsem je dveře (k ovcím) (10,7.9).
Já jsem je dobrý pastýř (10,11.14).
Já jsem je vzkříšení a život (11,25).
Já jsem je cesta, pravda a život (14,6).
Já jsem je (pravý) vinný kmen (15,1.5). Velice Vám doporučuju knížku ´´ MOC PŘÍTOMNÉHO OKAMŽIKU´´ od Eckharta Tolleho --- )) http://www.uloz.to/xmGpYos/eckhart-tolle-moc-pritomneho-okam...
anebo take si najit na youtube videa od Kent Hovind https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd...