Pozehnany clovek, ktery doufa v Hospodina
Pozehnany clovek, ktery doufa v Hospodina,
jehoz oporou je Hospodin!
Je jako strom, ktery je zasazen u vod,
ktery sve koreny vyhani k potoku;
kdyz prijde vedro, nestrachuje se,
jeho listi zustava zelene,
ani v suchem roku nema starosti,
neprestava nest ovoce.
Opakem je clovek, ktery spoleha jen na cloveka,
kdo za svou oporu poklada smrtelnika.
Je jako jalovec na pustine: nevidi, ze by prisel dest,
svuj domov ma v suchoparne pousti,
v solnem kraji, kde nelze bydlet. (srov. Jer 17,5-8)
jehoz oporou je Hospodin!
Je jako strom, ktery je zasazen u vod,
ktery sve koreny vyhani k potoku;
kdyz prijde vedro, nestrachuje se,
jeho listi zustava zelene,
ani v suchem roku nema starosti,
neprestava nest ovoce.
Opakem je clovek, ktery spoleha jen na cloveka,
kdo za svou oporu poklada smrtelnika.
Je jako jalovec na pustine: nevidi, ze by prisel dest,
svuj domov ma v suchoparne pousti,
v solnem kraji, kde nelze bydlet. (srov. Jer 17,5-8)
Sice jsme si něco vyrikali a slíbili si mír, ale to přece není ubližování, když se zeptám, jestli to není jen výmluva, dělat něco jinak a říct, že vám to sdělil duch svatý, kdyby jste byli první církev, myslím tu viditelnou rkc, nebo všeobecná, tak by o tom základním co učíte a děláte bylo už určitě aspoň někde zmíněno od Pavla a jiných v novém zákoně v bibli, první církve zakládali oni a tam není vůbec ani zmínka o modlení k svatym, pořád jen o Ježíši a duchu svatém a občas o Otci, není možná chyba když jak i v rodině se jedno dítě druhého zeptá co chce otec, nebo nejstarší bratr, a vše co bude předávané jinými už nikdy nebude tak čisté a správně pochopení jako když tito řekne Otec sám přímo, proč s hledáním jeho vůle nejit za ním přímo, když sám Ježíš řekl, že sami ho budem prosit, že nám to umožnil, smiril nás s ním, a to ještě může i od něj přímo zle pochopit nebo zapomenout a k tomu nám dal i proto Ducha svatého, který nám a našim sourozencům skrze nás, bude vše vysvětlovat a připomínat, ale ať se ho každý ptá přímo, no neodpoví po mnoha pokusech už těm, co mnohokrát řekl sám i skrze jiné a oni ho v té či oné věci odmítají poslouchat i slyšet, že to Bohu nechtějí vydat tu oblast o které bible a Pavel který zakládal první církve, mluvil jinak, všeobecná první je ta v bibli zaznamenána a tak v takové máme pokračovat, kdybychom nebyli hádavý a lakomý a majetnický atd, pokračovalo by to, že bychom mohli mít všichni vše spolecne, spolu lámali chléb, potřebným dávali, ale kvůli hříchům mnohým a sobectvím a egum všem na jednom místě pak a proto svárům, to nešlo, nebylo to k prospěchu i vy jste od první církve odpadlíky i my a Bůh spojil do různých údu lidí kteří mají podobnou aspoň víru a názory a aspoň se snesou aspoň chvíli na jednom místě nebo v jedné církvi aspoň pár hodin v týdnu někdo, i když pak jdou domu a pomlouvají se a škodí si jinak tajně atd. Pak je lépe do žádné nechodit a mít jen ten svůj chrám v srdci kde přebývá Bůh a kraluje a není v něm sluha, ale král a my sluha..
Tak to je podobný jako by někdo řekl, že tim, že si zarazi do ruky hřebík, když kouření jsou hřebíky do rakvičky a velmi moc nezdravé a od ďábla zabíjející vás a okradajici i o Ducha svatého a zdraví vás i ty kolem vás, že tím zabíjením sebe i jiných postupným jako třeba jídlem a pitím nezdravým, oslavuje Boha? Možná tak ďábla, jak je u něj silný, když dá na každé jeho pokušení a slabostem svým podléhá. Takový člověk, co to říká, nemůže být trvale svatý a musí činit pokání. Nebo nevěříte ani doktorům, že kouření zabíjí ani Bohu, že naplňuje démony nebo otvírá dveře v srdci démonům jako cokoliv, co ze setrvačnosti dělá kdo a Bůh to nechce a škodí mu a nedá si říct ani se od toho nikým nenechá odradit?? A když ho někdo napomene, vrhne se na něj kritikami jako každý slaboch, protože to nebo jiné něco též zlé v Božích očích, nechce pustit a Bohu dat jako odpad na vyhození ani sebe celého, aby ten spálený i kouřením prach Bůh proměnil ve vodu živou, naopak život a ještě k tomu věčný dávající? Tím by oslavil Boha, kdyby dal.. Člověk přichází jen o to a ty, co a koho Bohu nedá..
V minulosti kdysi v době zahalené ještě kouřem jsem se jednou dostal k léčiteli, který mi řekl, že se klepu jak osika, věřím v boha a je mi to k ničemu! Potom si zapálil a řekl mi, že panenka Maria je fetiš!! A kdybych prý kouřil, chlastal a mrdal-dožil bych se vysokého požehnaného věku. No nevím co s ním dneska je, ale kuchyňským vysavačem ze mě prý vysál všechnu negativní energii a tu potom vypustil jí k sousedům:)
Svět je opravdu požehanej,,pardon požehnané místo.
Věřme Bohu a nedělejme z něho lháře, co je psáno, to je dáno, a to myslím slova Pana Ježíše hlavně, nepomine nebe a země, dokud se vše nestane a v poslední době budou všichni prorokovat, mít prorocké sny, dokonce i filmy, kdyby je znali, napsali by to tam, spoustu z toho, co je, neuměli pojmenovat, nic na zemi není náhoda, nejen to v bibli, všude nám dává znamení a pripomina se nám.. nic není nemožné, mrzí mě, že nevěřící tomu věří a osloví je to a k Bohu přivede, co věřící co si tak jen říkají, zkritizuje a všelijak zlé to nazvou, co jiné zachrání a k Bohu přivede, ale nestačí Bohu naslouchat a dál to nedělat, pak ani slyšet ho nepomůže, toto tady od Boha spíš odrazuje od mnohých, než přivádí, ten fanatismus nás někdy, omlouvám se za něj vám i Bohu.., ale mnohdy je to jen horlivost pro pravdu, tak mě nenazyvejte lži a čarodějkou. A to třikrát ve dvou řádkách, děkuji, odpouštím, pokoj vám, chcem li aby i nám Bůh, musíme i my jinym vše i těm, co nás dokola křižují a upalují mylne a neprávem za pravdu, za kterou se zlobí, na hranici. Co chci, když to mám v příjmení, že?; Teď v tv v reklamě o lásce, že se raduje z pravdy, i z tv mohou znít Boží slova z Bible, dá li Bůh milost, reklama na Boží lásku, konečně na to nejdůležitější, kdo otevře oči, uvidí ji i ta znamení a nenazve to new agem atd.❤️
Křesťané s tím, jak vidím nemají problém, ale někteří velký problém mají. Dalším nezbývá než mít z toho všeho zmatek.