Fórum


Založ nové téma!

Odpovědí ???

Ahojky. Co je smyslem života? :-)

Rteppet vloženo: 04/08/2014 napiš kometář komentáře (8) Jak to hodnotíš? 76 88

Partner od Boha

Kdekdo říká, že chce partnera od Boha. Pokud jsi na tom stejně - podle čeho chceš zkoumat/zjišťovat/testovat jestli je ten případný partner od Boha? A vůbec - kdo si myslí, že je pro něj jediný vhodný partner, jen na něj musí narazit, a kdo je přesvědčen, že je výběr čistě na Tobě/mě?

amper01 vloženo: 27/07/2014 napiš kometář komentáře (10) Jak to hodnotíš? 76 88

Říkání božího jména nadarmo

Ve škole se velmi často říká "Ježiši", "OU MAJ GOD" nebo třeba "Panečku". Říkají to i !§PROFESOŘI!!, nejen žáci. Co s tím? Mám to vyhlásit ve školním rozhlase, že mě to obtěžuje?

rolandmadlo vloženo: 21/08/2014 napiš kometář komentáře (3) Jak to hodnotíš? 76 88

Lunární Sobota..pravá Biblická Sobota nebo ne???Je pro Vás důležité dodržovat 4.přikázání?

Na počátku ustanovil Stvořitel pohyb slunce a měsíce k měření času. --) „Ať jsou světla na nebeské klenbě, aby oddělovala den od noci a byla na znamení, k určování časů [H4150; náboženských shromáždění], dnů a let. … dvě veliká světla [byla ustavena] … na nebeské klenbě … aby ovládala den a noc.” (Genesis 1,14.16-18) ................. Čas se dá měřit jen skrze pohyb. Pohyb slunce vyměřuje den. Za 365 ¼ dní se slunce a země ocitnou opět ve stejném postavení. Toto je jeden solární rok. Rotace měsíce trvá 29 ½ dní a určuje lunaci, která je základem pro kalendářní měsíc. 12 ⅓ lunací má stejnou délku jako Solární rok. .................................................... Slunce a měsíc fungují společně a vytváří Luni-Solární kalendář. Lunace jsou přizpůsobeny k delšímu Solárnímu roku přidáním 13. měsíce sedmkrát v průběhu 19 let. Týdenní cyklus se restartuje s každým Novým Měsícem. Každá lunace má 4 kompletní týdny.......................................................................... Pokaždé, když je v Písmu uvedeno u sedmého dne Sabatu i datum, vždy připadne na 8., 15., 22. nebo 29. den měsíce.“Učinil jsi [stvořil] měsíc k určování času [H41501; času bohoslužby].“ (Žalm 104,19) -------------------------------------------------- Sedmý den Sabat byl navržen Stvořitelem, aby byl znamením věrnosti mezi Ním a Jeho lidem. Písmo zjevuje, že kalendář používaný pro bohoslužbu bude po věčnost založen na Novém Měsíci. “I stane se, že od novměsíce do novměsíce, od Sabatu do Sabatu přicházeti bude všeliké tělo, aby se klanělo přede mnou…” Izaiáš 66,23 : - )

Adam84 vloženo: 27/08/2014 napiš kometář komentáře (3) Jak to hodnotíš? 76 88

SEZNAMKA BEZ FOTEK

Asi nemusím mít pravdu,ale když se chceme seznámit je přece správné uvidět toho druhého....jestli nás zaujme jeho vzhled.Jistě i na mém profilu je jen výseč obličeje, ale je už to trochu vypovídající.A co si myslíte Vy....měla by být v profilu fotografii, nezvyšuje pravděpodobnost seznámení?

single vloženo: 12/01/2014 napiš kometář komentáře (9) Jak to hodnotíš? 76 88

Boj s démony

Ráda bych znala názory a zkušenosti ostatních křesťanů s tím, jak bojovali nebo bojují s démony, s tím, jak se Satan snaží narušovat jejich život, atd.

faghira vloženo: 05/08/2014 napiš kometář komentáře (290) Jak to hodnotíš? 76 88

Pokrok v technologiích

Poslední dobou tak přemýšlím nad neustálým vývojem technologie. Kladu si otázku: Jak je možné, že nám Bůh ten vývoj vůbec dovolí? Když se totiž podívám tak nám tento vývoj nepřináší nic dobrého. Hlavní důvod pokroku je většinou ušetřit si práci abychom volný čas využili k jiným věcem. A to si myslím, že je důvod proč to nám to Pán dovolí. Jen je asi ta chyba, že se to tak neděje. Nebo aspon moc není vidět, že bychom se díky pokroku odpoutali více od práce a více se zajímali o duchovno. Ale možná se mýlím.... Co mě vedlo uvést tento příspěvek. Koukal jsem ted na tohoto robota http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/283086-prvni-rodinny-robot-prichazi-pobavit-vice-zatim-nezvlada/ A tohle je podle mého už moc. To nám bude už zlepšovat náladu místo člena rodiny nějáký robot. Tomuhle už fakt nerozumím.

tona vloženo: 14/08/2014 napiš kometář komentáře (15) Jak to hodnotíš? 76 88

Vztah k jiným náboženstvím

Jsem člověk, který se nehlásí k žádnému konkrétnímu náboženství, to přiznávám hned na začátek. Důvodem je, že jsem nikdy nedokázal uvěřit tomu, že zrovna tohle je to ono, jestli mi rozumíte. Chci vám položit pro vás jistě velmi jednoduchou a základní otázku: Proč zrovna Bible? Chápu, pro vás otázka možná až zavrženíhodná, nikdy jsem však neměl možnost toto téma veřejně probrat a doufám, že tohle je to správné místo. Asi každý musí nakonec přiznat, že věří při nejmenším v nějakou neurčitou vyšší moc či sílu, problém u mě nastává u toho v uvozovkách vybrat si nějakou konkrétní. Představme si situaci, stojí přede mnou dva lidé, křesťan a muslim a každý mi bude podávat to, co je pro něho svatou knihou, tedy Bibli a Korán. Oba mi řeknou to samé, zjednodušeně: Čti toto, protože toto je svaté, to je slovo boží. Proč mám šáhnout právě po jedné a tu druhou nechat být? Mám přečíst obě a vybrat si rozumem? Asi těžko. Musím uvěřit, ale co když uvěřím té druhé, nebo nějaké třetí, či snad žádné? V praxi pravděpodobně uvěřím tomu, co se ke mě dostane dřív, jinak řečeno záleží na tom kde a komu se narodím... V tomhle duchu bych mohl pokračovat do nekonečna, ale mě z toho pořád vychází, jedna a ta samá provokativní myšlenka, kterou vás nechci urazit, pouze rozpoutat debatu. Tou myšlenkou je, že všechna náboženství jsou si rovna a není dokazatelné, které je to pravé. Pokud budete argumentovat např. zjeveními a podobně věřte, že úplně stejně zareaguje dříve zmíněný muslim či jiný věřící. Proto mi přijdou naprosto nesmyslné veškeré tahanice nebo snad dokonce války mezi jednotlivými náboženstvími a jak to vidím já, jednou ze základních hodnot věřícího by měla být naprostá svoboda vyznání tak, aby mohl každý praktikovat svoji víru bez problémů, ať je jakákoli. Příklad, proč křičet že gay shoří v pekle? Proto podle mě nemá smysl bojovat proti potratům či homosexualitě. Křesťan ať na potrat nejde, ať nepraktikuje homosexualitu, ale proč nutit jiné?

hercierr vloženo: 21/08/2014 napiš kometář komentáře (181) Jak to hodnotíš? 76 88

Věkový rozdíl

Jaký věkový rozdíl mezi partnery je dle Tvého mínění ideální? A jaký bys toleroval/a max? A proč? A pokud možno prosím neodbočuj od tématu - děkuji

amper01 vloženo: 15/07/2014 napiš kometář komentáře (43) Jak to hodnotíš? 76 88

Křesťan a tetování

Mílí křesťané. Nedávno jsem narazila na Facebooku na téma křesťanství a tetování. Ve starém zákoně je sice psáno: "Nebudete svá těla zjizvovat pro mrtvého ani si dělat nějaké tetování. Já jsem Hospodin." Leviticus 19,28. Ale já si nejsem jistá. Ráda bych si nechala udělat tetování, které by symbolizovalo mou víru...podle mě to může být také prostředek evangelizace. A tak se ptám na váš názor :)

mimisenka vloženo: 08/12/2013 napiš kometář komentáře (63) Jak to hodnotíš? 76 88

ve Jmenu Jezis, Amen!

Neco jsem mel a veril jsem ale to neco videlo jen moc slavu a penize a kdyz toto pominulo uz laska vyprchala je to uz 2 roky co jsem sam a styska se mi. Neco jsem mel to neco bylo zjevne laska a vztah,nekde to bylo preseknuto a skoncilo,byla to laska z jedne strany,ja miloval hodne a jeste vice milovat budu az te najdu,neco jsem mel a to neco je pro me dulezite je to zena i jeji srdce zena zen a pisen pisni libeznou toto hledam,neco jsem mel a neco mi nedobrovolne bylo vzato byl to vztah a manzelstvi,kazdopadne onu zenu jiz nemiluji,tam kde to bylo useknuto to chci spojit s jinou lepsi zenou,co me bude milovat doopravdy ne na oko,a vzhledem k tomu ze ziju ve hrichu rozluky a rozchodu a proto bych mel zustat sam vim ze bez zeny ziti nemuzu a proto hledam stejnou zenu s podobnym osudem,protoze tam kde to skoncilo js to chci napojit a tam pokracovat(laska city neha vernost taktnost ucta spolecny zivot v Kristu spolecne prochazky a vylety a dychat jeden za druheho ap),je mi jedno at jsi evangelicka ci katolicka anebo letnicni,najdi me protoze ja tebe najit neumim. Pafneme li si do oka a budeme mit spolecny jazyk snad letosni vanoce uz budeme spolu. Ja evangelickyho vyznani konvertuji ke kmm letnicni neni podm strizliva vira prospesna jest nikoli prehnojit a presitit pudu pak trava na ni neporoste,najdu te?

Georgepha vloženo: 19/06/2013 napiš kometář komentáře (1) Jak to hodnotíš? 76 88

adesso ascolto anche questa canzioneta

http://www.youtube.com/watch?v=SK5pNz_gKic

Georgepha vloženo: 19/06/2013 napiš kometář komentáře (0) Jak to hodnotíš? 76 88

Jsi ochoten,ochotna se kvůli partnerovi přestěhovat?

Ahoj,už mi napsalo několik přátel,že by mě chtěli poznat a kde bydlím? Když napíšu jak daleko bydlím ,už se neozvou.Tak se ptám,jak moc je pro vás důležité to kde bydlíte a jste ochotni pro svého partnera,partnerku se přestěhovat? Já je kvůli svému bývalému muži stěhovala několikrát a byli to dálky.Přeji si aby něco podobného pro mně udělal i můj noví partner,protože já se už nechci stěhovat a opouštět nové přátele.Jak jste na tom Vy?Jarca

jarca vloženo: 24/06/2013 napiš kometář komentáře (3) Jak to hodnotíš? 76 88

Katolické pokrytectví vs.Onanie a tzv."Pod svícnem je vždy největší tma"

Napiště své poznatky a názory,myslím že je to na více stránek.Stačí zadržování pudů kněží to si ani neumím představit a souhlasím též s uživatelem Uhlobaron.

Marcell vloženo: 03/09/2013 napiš kometář komentáře (1) Jak to hodnotíš? 76 88

Rozpor jednotlivych uživatelu na diskuznim foru ruznych vyznani a vzajemna agresivita zde neni nutna !!!

Poznamka:titulek je napsan bez hacku,carek atd.,protaze zede dela problam diakritika.

Marcell vloženo: 08/09/2013 napiš kometář komentáře (1) Jak to hodnotíš? 76 88