Buďme na sebe milí! :-)
Jak to tu čtu, tak se nad sebou prosím zamysleme... Pokud zde má být nějaká diskuze,myslím si, že by měla být vedena na správné úrovni, nebo máte snad někdo 100%-ní patent na pravdu? Pokusme se psát svoje názory tak jako názory a ne jako jedinou "pravdu". Jsme tu z různých denominacích, ale všichni jsme křesťané. Snad každý člověk je jedinečný a může prožívat svou víru jinak, přesto upřímně a to ať je katolík, evangelík, atd...
Tak dost! Kvůli vašim dohadům jsem opravdu tenhle příspěvek nepsal!!!
Ač jsem váhal, pokusím se tady reagovat na vašich mnoho příspěvků a doufám, že se pokusíte přijmout, co vám navrhuji. Nemyslel jsem to a nemyslím to zle.
Napsal bych vám nejraději znovu ten samý komentář, co jsem psal nahoře.
Pro Rentona to tu ještě raději doplním, aby si nemyslel, že se znovuzrozené snažím umlčet: Představ si, že: Ty a jeden další člověk (třeba Renton 15) si každý myslíte, že jste poznali pravdu. Budete to každý druhému předkládat jako fakt, nebudete se vzájemně tolerovat a nebudete si naslouchat. Jak to skončí? Jsem přesvědčen, že nijak!
To, že v diskuzi je běžné obecné pravdy říkat jako obecné pravdy a své názory jako názory, není z důvodu, že by diskutující ve svoje názory nevěřili.. Oni vědí, že se jinak nedá efektivně dobrat k nějakému výsledku!!!
Když by kdokoli věděl, že má pravdu, tak ať ji hlásá jako Ježíš... Jenže ty to vědět nemůžeš! Chápeš Rentone 14?
Jinou svou pravdu poznal Renton 15....
(A i za předpokladu,že bys byl zrovna ty ten, který má opravdu tu jedinou Pravdu, plýtváš zde energií - je zřejmé, že jen těžko - zde na internetové seznamce bude někdo s vážností naslouchat a chápat co říkáš. A ty mu stejně neuvidíš do očí, nebudeš vědět, jestli tvá slova ten druhý chápe tak, jak je myslíš.
Teď se ještě můžeme pokusit zamyslet všichni:
Podívejme se, kolik jste toho sem napsali, kolik vás to stálo času a energie a jaký vidíte výsledek?
Navíc jsem již potkal několik lidí, kteří velmi hlasitě hlásali podobně zase tu svou pravdu. Tak kdo z vás ji má? Co je vaším cílem/ ideálem? Pokud budeš lidi odsuzovat a napadat, nebudou tvé názory brát vážně, natož aby je přijali - to platí obecně. Ve světě je mnoho odlišných názorů na různé věci. Nejlepším způsobem jejich tříbení je pouze správná diskuze, která se na internetu snad ani nemůže dlouhodobě podařit.
Ještě jednu obecnou radu se všem diskuchtivým pokusím v dobrém dát: Pokud to co hlásíš myslíš vážně a věříš, že jsi našel Pravdu, neplýtvej časem, který ti byl přidělen na internetových diskuzích, ale jdi mezi lidi. Je již mnohokrát dokázáno, že osobní kontakt je nenahraditelný a že pouhým psaním se předává jen malá část komunikace. Větší částí je nonverbální...
Konkrétně přijeď třeba na evangelický sjezd příští víkend(téma: Wanted Bůh): http://sjezd.mladez.evangnet.cz/2017/ a tam můžeš vézt plodnou diskuzi, pokud dokážeš nespadat k provolávání Svých pravd, ale budeš se řídit zásadami diskuze.
Tady je křesťanská seznamka. Jsem toho názoru, že pokud se tu nechcete seznamovat, tak tu zbytečně svými často agresivními slovními souboji odrazujete potenciální partnery/partnerky ostatním. Já když jsem si přečetl poprvé co se tu píše, tak jsem se celkem lekl a doteď nevím, jestli je to dobrý nápad tu být. Věřící kamarád měl před necelým měsícem svatbu a tu pravou však prý našel zde! Věřím, že mlčící většina zde na křesťanské seznamce je snad skupina běžných křesťanů, kteří se chtějí seznamovat se svými protějšky a hledat si partnera na život v křesťanské víře. Tak jim to třeba ač neúmyslně nekažme!
Jak to tu uzavřít? Věřím, že pluralita názorů a jejich vzájemné tříbení je dobré, ideálně se co nejlépe dobrat pravdy. Musí být však samotné tříbení správné a proto vás prosím zkusme se zde vzájemně usmířit a svojí energii si ponechme na osobní a kvalitnější diskuze, které nás třeba někam posunou a zcela určitě nám toho dají mnohem více.
PS: Nevyháním vás odsud, však se zde na seznamce můžete domluvit a vyrazit místo na rande, tak na rozpravu na vámi dohodnuté téma.
30 Vy však jste z něho v Kristu Ježíši, jenž se nám stal moudrostí od Boha, spravedlností, posvěcením i vykoupením, 31 aby se stalo tak, jak je napsáno: ,Kdo se chlubí, ať se chlubí v Pánu.‘..