Jak prezit samotu a tisen na dusi?
Máte nějaké praktické tipy, jak zvladate, když jednoduse nezvladate? Pan nás stvoril s emocemi, které nás čas od času dostanou kazdeho, bez rozdilu- muže i ženu. Život přináší různé těžkosti. Podél se prosim,jak to ustavas sám, sama se sebou prave ty...Věřím, že se tu najdou i zkroucené duše, které právě tvůj příběh či rada osloví, potěší. Však je psáno: Plačte s placicimi, radujte se s radujícími nebo Jedni druhých břemena neste, tak naplnite zákon Kristův.
Druhá věc může být vedomy hřích, lítost nad tím, že mi moje cesta a plány nevyšly a opětovné vnímám, že se musím vrátit do Bozi náruče. V tom případě mi pomáhá niterná modlitba s Panem, častokrát provázena uvědoměním si svého duch.stavu a pláčem.....ten doslova osvobozuje. Vybrecet se z toho před Ním.
Pokud takto věříme podle Písma, tak východisko je čerpat naději z Písma a na modlitbě. A je to Bůh který v nás činí, se chceme i cítíme, co se Mu líbí.
TTake je důležité požádat o modlitby druhé bratry a sestry. Nezůstat v tom sám a zápasit o víru jednou danou svatým sám.
– Jan XXIII.
– Matka Tereza
Neberte ten život tak vážně,stejně ho nepřežijete....